Szakfelelős: Dr. Lukács Gábor egyetemi docens
Tel.: +36-83-545-204, 30/960-7460 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ:
Pannon Egyetem Georgikon Kar
Dékáni Titkárság
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.,
Telefon: (83) 545-190 Fax: (83) 545-200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Mezőgazdasági mérnök (BSc) szak képzési célja:

Olyan mezőgazdasági mérnökök képzése, akik megszerzett természettudományi, műszaki, mezőgazdasági, és gazdasági ismereteik birtokában a mezőgazdaság termelés, feldolgozás és gazdálkodás területén általános jártassággal rendelkeznek, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Egy hallgató véleménye a szakról - Csulik Gábor

dscf9319.jpgÖrülök neki, hogy felvettek a keszthelyi Georgikon karra. Nagyon sok lehetőséget látok ezen a helyen. Az iskola sokat segít abban, hogy teljesen kitanuljam a mezőgazdasági mérnöki szakot. Szeretem a szakomat és nagyon sok mindent megtanítanak nekünk a gazdálkodással kapcsolatban. A tanulás mellett számtalan más hasznos időtöltést is biztosít az intézmény. Ezért is ajánlották barátaim a Georgikont és nem bántam meg, hogy hallgattam rájuk.  

A képzés időtartama:

6+1 félév

 

 

A képzés formája:

  • Nappali tagozatos államilag finanszírozott első diplomás alapképzés
  • Nappali tagozatos költségtérítéses első diplomás alapképzés
  • Levelező tagozatos államilag finanszírozott első diplomás alapképzés
  • Levelező tagozatos költségtérítéses első diplomás alapképzés

Az oklevél megnevezése, végzettségi szint:

Az oklevél megnevezése: mezőgazdasági mérnök
A végzettség szintje: alapfokozat (BSc)

A képzés helye:

Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely

Felvételi vizsgatárgyak:

kettőt kell választani: angol v. német v biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai előkészítő tárgy*

*Szakmai előkészítő tárgy: építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek, mezőgazdasági alapismeretek

Elhelyezkedési lehetőség:

Alapanyagtermelő nagyüzemek, termékek és szolgáltatások kereskedelme, feldolgozóipar, közigazgatás, biztosítási üzletág.

A képzés szerkezete:

Általános üzemvezetési és üzemirányítási feladatok a mezőgazdaság teljes vertikumát figyelembe véve: állattenyésztés, növénytermesztés, növényvédelem, ökonómia.

Az oklevél megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú "C" típusú, vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga szükséges.

A képzés tartalma, tárgyak típusai:

Természettudományos és mérnöki alapismeretek (matematikai, informatikai, műszaki, fizikai-kémiai, növénytudományi, állattudományi, genetikai és biotechnológiai alapismeretek)

Mezőgazdasági és technológiai alapismeretek (talajtani, agrokémiai, mikrobiológiai, vízgazdálkodási, agrometeorológiai, mezőgazdasági alapismeretek)

Gazdasági és humán alapismeretek (közgazdaságtan, jogi és társadalomtudományi, nemzetközi mezőgazdaságtani alapismeretek, EU - agrárpolitika)

Szakmai törzsanyag

növénytudományi ismeretek (földművelés és földhasználat, növénytermesztés, gyepgazdálkodás, növényvédelem, vetőmagtermesztés, kertészet)

állattudományi ismeretek (állattenyésztés, takarmányozás, állategészségtan és higiénia)

gazdasági és humán ismeretek (humán menedzsment, agrárgazdaságtan, marketing, számviteli és pénzügyi ismeretek, vállalati gazdaságtan, üzemszervezés)

környezeti és minőségbiztosítási ismeretek (környezetgazdálkodás, erdő- és vadgazdálkodás, minőségbiztosítás)

differenciált szakmai ismeretek

Összefoglaló tájékoztató: