A Pannon Egyetem Georgikon Kara a 2019/2020-as tanévben is meghirdette – immár tizenkettedszer – a Georgikon Biológia Tanulmányi Versenyt, melyre idén 43 középiskolából 171 diák regisztrált. A versenynek három házi fordulója volt. Ezek során a Georgikon Kar honlapján közzé tett feladatsorok megoldásait kellett a versenyzőknek e-mailben beküldeni. A házi fordulók eredménye alapján került a döntőbe a legjobb eredményt elért 30 versenyző. A verseny döntőjét január 31-én Keszthelyen tartották. A versenyzőknek számítógépen kellett 100 perc alatt megoldaniuk egy 100 kérdésből álló feladatsort. A feladatok a teljes középiskolás biológia tananyagot érintették.

A verseny első helyezettje és az ezzel járó notebook tulajdonosa Zoller Kata Zsófia a Váci Madách Imre Gimnázium tanulója lett (felkészítő tanár: Gálné Harangozó Mária). A második helyezett Kóródi Lőrinc (Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium, felkészítő tanár: Bacher József) 50000 Ft-os, a harmadik helyezett Tanner Norman Noel (Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium, felkészítő tanár: Péter Csaba) pedig 30000 Ft-os könyvutalványt kapott.

biologia2020 1

A verseny győztesei felkészítő tanáraikkal és a verseny szervezői (balról jobbra: Dr. Polgár J. Péter dékán, Péter Csaba tanár és tanítványa Tanner Norman Noel (Bonyhád), Gálné Harangozó Mária tanárnő és tanítványa Zoller Kata Zsófia (Vác), Kóródi Lőrinc és felkészítő tanára Bacher József, Dr. Allaga József egyetemi docens, a verseny főszervezője

 

biologia2020 2

A versenyzők számítógépen oldották meg a feladatokat.

A képeket Szabó Éva (PE Georgikon Kar) készítette.