Nagy sikerrel zárult Karunkon az első nyári egyetem (1st CEPI Summer School) a Pannon Egyetem Georgikon Kar és a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem közös, CEPI - Centre of Excellence for Poultry Innovation elnevezésű projektjének keretében 2017. augusztus 21 - 26. között.

Inkubator

A tizenhat, agrár és állatorvos végzettségű résztvevő között a hazaiak mellett osztrák, német, horvát, bosnyák és olasz nemzetiségűek is bővítették ismereteiket Keszthelyen.
A két szervező intézmény előadóin kívül elismert magyar és osztrák meghívott előadók mutatták be szakterületeik legfrissebb tudnivalóit. A baromfitakarmányozási és baromfi egészségügyi témakörökben elhangzó előadásokat gyakorlati bemutatók és szakmai kirándulások egészítették ki. A csoport látogatást tett a Kaposvári Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalnál, a DSM cég premix üzemében, a Gyermelyi Tojás Kft-nél, a Gallus Kft. keltetőjében és brojler szülőpár telepén.

A szakmai programok mellett jutott idő kulturális feltöltődésre, sportolásra is, a program során igazi lelkes csapattá szerveződtek a résztvevők. A hét folyamán ellátogattak a Kar cserszegtomaji pincészetébe, séta- és regatta hajóval szelték a Balaton vizét, rövid városnézés után éjszakai vezetés keretében megtekintették a Festetics kastélyt.

A nyári egyetemen kialakult személyes és szakmai kapcsolatok minden bizonnyal tovább erősítik a két szakterület, a baromfi takarmányozás és baromfi egészségügy együttműködését.
A Pannon Egyetem Georgikon Kar és a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem közös munkája az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország 2014-2020 program keretében valósulhat meg.

Interreg ATHU szines 2017 julius