A Georgikon Alapítvány Belák Sándor-díjat adományoz azon személy számára, aki a Georgikon érdekében végzett tudományos, oktatási és szakmai közéleti tevékenysége során kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A díjat odaítélő Georgikon Alapítvány kiemelten értékeli a Georgikon Kar fejlesztésében, működtetésében huzamosabb időn keresztül végzett kapcsolatépítő tevékenységeket, amelyek a Kar hazai és nemzetközi megítélését támogatják.

A kitüntetés átadására évente a Georgikon Kar tanévzáró ünnepélyén kerül sor. A díjat az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja adja át. A díj odaítélésével együtt a kitüntetett egy egyedi dísztárgyat nyer el, melynek előállítási költségét és annak közterheit az Alapítvány viseli.

A díjhoz adományozott oklevél felső részén a Georgikon Kar címere és a Kar neve, középen a díjazott személy neve, alatta az elismert tevékenység ismertetése, a díj megnevezése és az adományozás dátuma szerepel. Az oklevelet az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja írja alá, és a Kar pecsétjének lenyomata díszít.

A kitüntetés adományozására vonatkozó javaslatokat részletes indoklással a Georgikon Alapítvány kuratóriumához kell benyújtani minden év március 31. napjáig. A díj odaítéléséről a Georgikon Alapítvány kuratóriuma dönt.

Beadási határidő: 2020. március 31.