Az agrár-felsőoktatás tervezett átalakításának folyamata a törvényjavaslat elfogadásával ténylegesen megerősítést nyert, a hatályos törvényi rendelkezés a magyar Közlönyben is megjelent (MK 125. szám, 2020. május 28.). A Georgikon Kar 2020. augusztus 01. napjától az új Szent István Egyetem részeként működik tovább.

A számos munkacsoportban zajló előkészítő munka folyamatában karunk munkatársai is részt vesznek.

Az új keretek között a kari működés és szervezeti felépítés az év végéig nem változik, a kar és egységei változatlan formában dolgoznak tovább. A Georgikon Campus, Keszthely névvel történő további működés jelzi azt, hogy az oktatást-kutatást támogató és kiszolgáló szervezetek, egységek keszthelyi munkatársai is ennek a folyamatnak a részeként lépnek be az új egyetemi keretek közé. A campus vezetője a campus-főigazgató lesz. A részletes, egységekre, csoportokra kiterjedő egyeztetéseket rövidesen lefolytatjuk, minden jelenlegi munkavállaló számára biztosított a továbblépés.

Az új Egyetem létrehozásával megbízott Előkészítő Bizottság elnöke, Dr. Gyuricza Csaba a folyamatról interjút adott a sajtó munkatársainak.

HTTPS://WWW.NAIK.HU/HIREK/A-REGIO-EGYIK-LEGNAGYOBB-AGRARKEPZESI-INTEZMENYE-JOHET-LETRE-MAGYARORSZAGON

https://hirado.hu/belfold/video/2020/06/03/a-kormany-elinditotta-az-agrar-felsooktatas-modernizalasat